از این پس میزان فروش “محصولات غذایی تراریخته” موجود در بازار کشورمان بهشدت کاهش خواهد یافت و این یعنی یک اجبار بسیار پرفایده و حیاتی برای تولیدکنندگان محصولات غذایی ایرانی تا “برای حفظ سطح فروش محصولات خود” از مواد اولیه غیرتراریخته استفاده کنند. به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سرانجام پس از سالها پافشاری […]
از این پس میزان فروش “محصولات غذایی تراریخته” موجود در بازار کشورمان بهشدت کاهش خواهد یافت و این یعنی یک اجبار بسیار پرفایده و حیاتی برای تولیدکنندگان محصولات غذایی ایرانی تا “برای حفظ سطح فروش محصولات خود” از مواد اولیه غیرتراریخته استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سرانجام پس از سالها پافشاری رسانهها برای اجرای قانون “برچسبگذاری” در مورد محصولات تراریخته باعث شد که درج عبارت “تراریخته” یا “دستکاری ژنتیکی” بهروی محصولات خوراکی که در فرایند تولید آنها از محصولات تراریخته استفاده میشود، اجباری شود.
این اقدام و تصمیم هرچند با تأخیری حداقل ۱۰ساله انجام شد و اجرای آن نیز هنوز بهصورت صددرصد در مورد تمام محصولات خوراکی انجام نشده است اما گامی بسیار بزرگ در راستای تأمین سلامت مردم کشورمان تلقی میشود و از سویی اقدامی حداقلی برای صیانت از حقوق مصرفکنندگان محسوب میشود چرا که تا پیش از این بهدلیل عدم اجرای قانون برچسبگذاری محصولات تراریخته در بازار مصرف کشورمان، عملاً مصرفکنندگان ایرانی بدون اطلاع از ماهیت تراریخته محصولات خریداریشده، محکوم به مصرف این دسته از محصولات مضر برای سلامتی بودند.
در حال حاضر با اجرایی شدن این قانون، هر فردی بههنگام مراجعه به بازار و خرید محصولات غذایی و خوراکی مختلف، بهراحتی قادر به تشخیص محصولات تراریخته و دستکاریشده ژنتیکی از محصولات سالم خواهد بود.
به این ترتیب بهطور حتم، میزان فروش “محصولات غذایی تراریخته” موجود در بازار کشورمان بهشدت کاهش خواهد یافت و این یعنی یک اجبار بسیار پرفایده و حیاتی برای تولیدکنندگان محصولات غذایی ایرانی تا از این پس“برای حفظ سطح تولید و فروش محصولات” خود، مجبور شوند از مواد اولیه غیرتراریخته در محصولات خود استفاده کنند و این امر مهم مساوی است با“تولید محصولاتی سالم و فاقد عوارض خطرناک برای مردم ایرانزمین”.
در توضیح این مسئله مهم باید گفت که تا به امروز واردکنندگان محصولاتی مانند سویا، ذرت، پنبه، نهادههای دامی و… بهواسطه اینکه در بازار مصرف ایران، امکان تشخیص محصولات تراریخته از محصولات غیرتراریخته و سالم وجود نداشت، بهراحتی اقدام به واردات محصولاتی مانند “ذرت تراریخته” بهقیمتهای بسیار پایینتر از محصولات غیرتراریخته میکردند، اما این محصولات تراریخته و کمارزش را بهقیمت محصولات غیرتراریخته بهخورد مردم کشورمان میدادند و سود سرشاری عایدشان میشد.
بهعنوان مثال تقریباً صددرصد آنچه در بازار کشورمان بهعنوان “ذرت مکزیکی” بهفروش میرسد، ذرتهای تراریخته دامی است که سالهاست با استاندارد خوراک دام به کشور وارد شده و بهراحتی در کارخانههای محصولات غذایی بهفروش رسیده یا در جایجای شهرهای کوچک و بزرگ کشور بهانحای مختلف مانند “ذرتهای مکزیکی پخته” با طعمهای لذیذ و دوستداشتنی بهخورد مردم داده شده است! (نمونه چنین اقدام خطرناکی در لینک زیر قابل مشاهده است)
Thursday, 21 November , 2024